Ruim 800 inzendingen Groninger Scheurkalender 2019

NOORD-GRONINGEN - Dat Groningen veel meer is dan alleen het aardbevingsgebied van Nederland laten Groningers zien in de Groninger Scheurkalender 2019.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar geven Groningers massaal gehoor aan de oproep om te laten zien wat hen in Groningen beweegt. Waar wordt je blij van in Groningen? Wat raakt je? Waar gaat jouw bloed sneller van stromen? Die vraag heeft inmiddels meer dan 800 inzendingen opgeleverd. En de inzendingen komen nog steeds binnen. Ondanks of misschien wel dankzij de warmte.

Met het initiatief van de Groninger Scheurkalender willen een aantal maatschappelijke organisaties de vele bijzondere en vaak ook minder bekende kanten van Groningen laten zien. Gezien door de ogen van de Groningers. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te gaan om van iets moois te kunnen genieten. Iedereen die zich geroepen voelt kan meedoen en inzenden. Of de inzending ook in de scheurkalender van 2019 wordt opgenomen is aan de jury. Omdat er zoveel inzendingen binnenkomen is de jury al twee keer bijeengekomen. Honderden inzendingen beoordelen valt niet mee. Per slot kunnen er maar 320 inzendingen geselecteerd worden.

Noorderlicht, huis van de fotografie in Groningen, helpt als een van de juryleden mee met het beoordelen van de inzendingen. Zij letten met name op de inhoudelijke, artistieke en technische kwaliteit van de ingezonden foto’s. Sommige foto’s springen eruit en verdienen daarmee het Noorderlicht predicaat. Tijdens de presentatie van de Groninger Scheurkalender 2019, die half oktober gepland staat, wordt bekend gemaakt welke inzendingen het predicaat hebben gekregen.

Inzenden kan nog tot 15 augustus, via: www.groningerscheurkalender.nl. Je mag ook een tekening, gedicht of kort verhaaltje inzenden. Alle inzenders ontvangen tijdens de presentatie een gratis scheurkalender.