Spannende strijd tijdens 73e Schildweek

STEENDAM - Onder prachtige zomerse omstandigheden hebben zeilers uit het hele land in 6 verschillende klassen om de eer gestreden tijdens de 73e Schildweek.

Duizenden bezoekers bezochten afgelopen week, met een grote inbreng van Art Carnivale, de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. De zeilers hebben zomerse omstandigheden en wisselende windsterktes gehad. In totaal zijn er 9 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet tot zijn gennoegen het aantal deelnemers nog steeds stijgen.

Jaap en Janniek Jongsma schreven dit jaar de Schildweek titel in de koningsklsse, de16m2 klasse, op hun naam. Het bleeftot het einde van de laatste wedstrijd spannend wie met de eer zuu gaan strijken. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden tweede en Menno Huisman en Marcel van der Kooij gingen met de derde prijs aan de haal.

In de Schakels klasse wonnen Timo Engelsma en Benthe Wissel. Gerrit Wissels en Kim Abma werden nipt tweede voor Dennis Abma en Jaap Reitsema. In de Laser 4.7 klasse heeft Monique Sabong de Schildweek gewonnen voor Youri Honkoop en Stijn Beks.

Bij de jeugd ging de eerste prijs in de Flitsklasse naar de Nederlands kampioenen Robbert Huisman en Coen Bijlsma, voor Imme Rijk en Silke Zuidema en Barth Wijkstra en Marieke Jaspers. In de Flits B ging de hoofdprijs naar Marleen Huisman en Margot Bijlsma voor Judith Jaspers en Tamar Zijlstra en Marijn Wijkstra en Christiaan Pietersma. In de Flits C klasse zegevierden den gebroeders Hugo en Huis Numan, voor Janna Koek en Niels Gerlofs

In de Splash klasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal. In de Optimist A was Rens van der Heide uiteindelijk de sterkste in eenn strijd die tot de laatste meter duurde. Sophie Drenth en Max Cuperus werden respectievelijk twee en drie. In de Bklasse ging de hoofdprijs naar Dianat Kruijer, voor Yvon de Jong en Xander Wiesma.

De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. Flootje Beks ging hier met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Julia Paardekooper en Roos Huls.

De volgende Schildweek wordt gehouden van 19 tot en met 25 juli 2019.