Björn Bakker wint 50e Rondom de Bult van Usquert

USQUERT - Björn Bakker heeft de 50e editie van de wielerronde Rondom de Bult van Usquert zondag op zijn naam geschreven.

Bakker wist te ontsnappen met twee pleggenoten van NWVG, Chiel Smit en Adrie Lindeman, en Harry Sweering. Ze werden op het laatst nog bijna ingehaald door een achtervolgend kwartet, met onder andere Rick Ottema die dit seizoen al veel heeft gewonnen. De koplopers wisten uit hun greep te blijven nadat ze het peloton op een ronde hadden gezet. Bakker was de snelste in de sprint, nadat het peloton had afgesprint.

Om stil te staan bij dit bijzondere jubileum gaf de organisatie zondag wat extra cachet aan de ronde door naast de criteria voor mannnen en vrouwen ook een dernykoers te houden. Met een hoge snelheid deden daar de snelste twaalf mannen en vrouwen na hun race aan mee.

Om de criteria in Noord-Groningen in stand te houden zijn de wielercomités van Bedum, Winsum, Delfzijl en Usquert vorig jaar een samenwerking aangegaan door het instellen van aparte klassementen voor de groepen Elite-renners, Belofte-renners en Amateur-renners, naast het prijzenschema van hun eigen coursen.

In Usquert strijden alle 3 categoriën om de punten . Na Usquert volgen nog wedstrijden in Winsum (29 augustus) en Delfzijl (22 en 23 september).