16 Jongeren Delfzijl naar Japan

DELFZIJL - Een delegatie van 16 jongeren en 3 begeleiders vertrekt woensdg 1 augustus om half zeven uur ‘s ochtends vanaf het gemeentehuis van Delfzijl naar de Japanse stad Shunan City.

Het bezoek aan Shunan City is in het kader van de vriendschappelijke band tussen de gemeente Delfzijl en Shunan City en wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Stedenband Delfzijl – Shunan City. Nadat vorig jaar een groep Japanse jongeren te gast was in Delfzijl, is het dit jaar de beurt aan Delfzijl om een bezoek te brengen aan Shunan City.

Voor de jongeren staat het verblijf bij een gastgezin centraal. Na aankomst zal de volledige delegatie worden ontvangen op het gemeentehuis van Shunan City. Na een welkomstceremonie zullen de jongeren worden voorgesteld aan de gastgezinnen en gaan ze met het gastgezin mee naar huis. De eerste dag bij het gezin is natuurlijk het spannendst. Niet alleen voor de jongeren, maar ook voor de gastgezinnen.

De dagen erna staan er zeer diverse activiteiten op het programma. Zo zal er worden deelgenomen aan de parade van het Shinnanyo Sun Festival, wordt er een Japanse cultuur- en sportdag gehouden en zullen vele bezienswaardigheden in en rondom Shunan City worden bezocht, zoals de replica van de molen Aeolus. Dinsdag 7 augustus zal waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende dagen worden, met het bezoek aan het Peace Memorial Park en Museum in Hiroshima. Woensdag 8 augustus zal in de avond een afscheidsfeest plaatsvinden in Shunan City. In de ochtend van donderdag 9 augustus vertrekt de delegatie weer uit Shunan City om na een lange reis op vrijdagochtend 10 augustus weer terug te keren in Delfzijl.