Kunstgrasvelden bijna af

APPINGEDAM - Nog geen twee maanden na het officiële startsein voor de aanleg van twee kunstgrasvelden op het Burgemeester Welleman sportpark in Appingedam zijn de werkzaamheden bijna afgerond.

Het eerste kunstgrasveld ligt erin en de ondergrond van het tweede is zover dat ‘het tapijt’ erop kan.

De aanleg van deze kunstgrasvelden voor DVC ((Damster Voetbal Club).is mede mogelijk gemaakt door een combinatie met het bouwen van 56 tijdelijke woningen op het sportpark. De gemeente Appingedam heeft hier in samenwerking met DVC, NCG, CVW en NAM een plan voor ontwikkeld.

DVC had al langer de ambitie om kunstgrasvelden te realiseren. Door het combineren van verschillende kansen is dit nu mogelijk gemaakt. Hiermee wordt het sportpark ook meteen toekomstbestendig.

Het werk wordt verricht door Domo Sports Grass, specialist in oplossingen voor sportterreinen. DVC hoopt de kunstgrasvelden te kunnen bespelen bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in september 2018. Gekozen is voor het toepassen van het veilige, maar wel duurdere, TPE-infill. Dit materiaal voldoet aan de nomen die gesteld worden aan speelgoed.

De 56 tijdelijke woningen op het einde van het sportpark zouden in eerste instantie voor de zomer moeten worden opgeleverd, maar door uitstel van de plannen voor de 850 woningen in de wijk Opwierde-Zuid die versterkt moeten worden, is dat wat opgeschoven. De woningen zijn van hetzelfde type dat elders in Appingedam - ook vóór het sportpark - wordt gebouwd. Ze worden bijna kant-en-klaar neergezet in twee woonlagen, waarna nog voorzieningen en steenstrips worden geplaatst. De huizen, ook wel kofferwoningen genoemd, komen aan de compleet nieuwe Burgemeester Wellemanlaan te staan. In verband met het versterken, slopen en nieuw bouwen van een groot deel van de woningen zijn extra tijdelijke woningen nodig.