Bierummer Schuurfeest aflevering 18

BIERUM - De drie organisatoren van het Bierummer Schuurfeest zijn er bijna klaar voor om op 24 en 25 augustus weer een kleine 3000 bezoekers in de grote tent te verwelkomen tijdens de 18e editie van het Bierummer Schuurfeest.

Ze zijn in ieder geval zeer tevreden over het programma. Op vrijdag 24 augustus staan de zes heren van de regionale band Traffic Jam op het podium en De Esperando’s uit Stadskanaal bouwen een feestje rond hun boerenrocknummers.

Zaterdag zijn Jannes en de Party Animals de trekkers. Jannes brengt vanzelfsprekend zijn bekende hits. De Party Animals scoorden enkele grote hits in de jaren ‘90 van de vorige eeuw en zijn weer helemaal terug. Rondom deze artiesten spelen de Saints ’n Sinners drie sets. Deze top-40 band is van alle markten thuis. Ze speelden al twee keer op de Zwarte Cross.

Heel bijzonder is dat dj Freeky Dancer al weer voor de 18e keer van de partij is op het Bierummer Schuurfeest. Veel bezoekers komen ook al voor de 18e keer. „Dat zijn dan vooral de mensen uit Bierum en de dorpen eromheen,” vertelt Klaas Vos, die samen met Erik Dijkman en Arnold Dijkman al vanaf het begin voor de organisatie tekent.

Het Bierummer Schuurfeest, dat wordt ondersteund door een groep van 50 vrijwilligers is in al die jaren echt een reüniefeest geworden. Voor de bezoekers is het één groot weerzien, waarbij de sfeer een belangrijke rol speelt. „Maar we kunnen wat het programma betreft zeker niet verslappen,” meent Vos. „De bezoekers willen wel wat geboden krijgen. We zijn er gelukkig weer in geslaagd om de entreeprijs en de consumptieprijs laag te houden. Een combikaart voor beide avonden kost bij voorbeeld nog steeds 17,50 euro. Wat de laatste jaren opvalt is dat we steeds meer jeugd tussen de 16 en 20 jaar over de vloer krijgen. Dat vraagt wel wat extra maatregelen. In samenwerking met de gemeente Delfzijl is besloten steekproeven te houden bij de ingang. Wie te veel op heeft, komt niet binnen. En beneden 18 jaar wordt er geen drank geschonken. Vorig jaar zijn vijf jongeren voor een overtreding daarvan beboet door boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar, red.). Die wet is er nou eenmaal.”

„En een wat strenge aanpak op dat gebied helpt ook om de sfeer goed te houden. En daar staan we wel om bekend als Bierummer Schuurfeest. Het is een gezellig evenement in een uiterst gemoedelijke sfeer. Het is leuk voor jong en oud. De jongste bezoekers is rond de 15 en de oudste rond de 70. En die moeten het allebei naar hun zin hebben.”

De kaartverkoop is inmiddels een paar weken aan de gang. „De verkoop loopt mooi door,” weet Vos. „Kaarten kunnen besteld worden op onze website of via vanplan.nl en natuurlijk weer bij kwekerij J. Vos in Losdorp.”

De eerste avond worden er rond de 700 man publiek verwacht; op de tweede zit het altijd vol met zo’n 2000 bezoekers.

Meer informatie is te vinden op: www.bierummerschuurfeest.com.