Beach clean up Lauwersoog op 5 augustus

LAUWERSOOG - De derde editie van de maandelijkse beach cleanup in de haven van Lauwersoog wordt zondag 5 augustus van 14.00 tot 16.00 uur gehouden.

Deze cleanups zijn een initiatief van de Duitser Nils Gärtner Greskewitz, die als vrijwilliger werkt voor het Zeehondencentrum in Pieterburen. Op Facebook krijgt het evenement al veel aandacht met zo’n 150 geïnteresseerden. Deelnemers aan de cleanup krijgen een toegangskaartje tot het Zeehondencentrum en een gratis jutzakje van Doe Eens Wad.

Door zijn werk voor het Zeehondencentrum komt Nils regelmatig in de haven en ziet hoe op bepaalde plekken plastic en zwerfnetten zich ophopen. Door de stroming spoelt vanuit alle richtingen het afval in de hoeken van de strekdam aan. Vanuit het havenkantoor in Lauwersoog werd er al veel opgeruimd, maar zij ondersteunen van harte de maandelijkse cleanups die Nils nu organiseert.

Zeehondencentrum Pieterburen ondersteunt Nils’initiatief, omdat het centrum al jaren geconfronteerd worden met de gevolgen van afval in zee. Zeehonden raken regelmatig verstrikt in vislijnen, visnetten, plastic afval en soms zelfs kledingstukken. Een team van vrijwilligers van het Zeehondencentrum zal daarom sowieso aanwezig zijn zondag en de nodige extra uitleg geven tijdens het schoonmaken van de haven.

Bij de clean up is iedereen welkom om mee te doen. Bij deelname ontvangt iedereen een jutzakje van Doe eens Wad met een vrijkaartje voor het Zeehondencentrum. Daar kan men met eigen ogen de gevolgen zien van afval in zee. Via facebook kan men zich aanmelden, daar is ook de exacte locatie te vinden. (https://www.facebook.com/events/1794499597292898/)