Fransman steelt de show op Paardendag Uithuizen

UITHUIZEN - De Fransman Pierre Fleury heeft zaterdag de show gestolen tijdens de 20e editie van de Paardendag Uithuizen.

In het kader van Eemsmond adieu (het was de laatste Paardendag in deze gemeente) had de V.v.V dit Franse tintje aan het programma toegevoegd en daar hebben ze geen spijt van gekregen. Fleury verzorgde met zes paarden een prachtig dressuurnummer. Hij kan als het ware lezen en schrijven met zijn paarden en toonde zich op hun rug ook nog eens een ware evenwichtskunstenaar. De Fransman vertoonde zijn kunsten twee keer een kwartier.

De Paardendag had verder vele demonstraties, shows en wedstrijden op het programma. Sporten als mennen, springen, dressuur en show wisselden elkaar af op het door veel bezoekers omzoomde terrein naast de Menkemaborg. Ter gelegenheid van het vierde lustrum reed er een paardentram door het dorp.

Rondom het terrein waren ook nog attracties te vinden als pony rijden, een springkussen, Joep de clown, een ‘kraamdorp’ en een opstelling van oude tractoren.