Kinderen hebben het naar de zin bij Lutje Grut

DELFZIJL - De kindervakantiespelen Lutje Grut in Delfzijl zitten er weer op. Vrijdag was het eindfeest, waarbij alle veertien groepen kinderen een eigen marktkraam bemanden.

De helft verkocht er lekkere etenswaren als hamburgers en ijsjes en de jongere groepen deden spelletjes als ezeltje prik, ballonnen scheren en sponzen gooien. Het waren vooral heel gezellige weken, vertelt Trieneke Ottens van de hoofdleiding. „We hebben het met de warmte goed onder controle kunnen houden. We hebben veel waterspelletjes gedaan, de kinderen hebben veel gedronken en er is nogal wat zonnebrandcrème gesmeerd. Maar het belangrijkste is dat de kinderen het naar hun zin hebben gehad.”

In de eerste week deden een kleine 200 kinderen mee; in de tweede week zo’n 140, een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar. Het thema was Diep in de zee. De kinderen hebben veel plezier gemaakt en in een prima sfeer veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. Dat gebeurde onder de bezielende leiding van een kleine 80 vrijwilligers die twee weken lang in touw zijn geweest. De vrijwilligers werden nog weer ondersteund door mensen die voor een kortere periode hand- en spandiensten verleenden.