43 Gediplomeerden AOT Delfzijl al onder de pannen

FARMSUM - Van de 53 leerlingen van de 4-jarige opleiding Allround Operationeel Technicus aan ROC Noorderpoort in Delfzijl, die drie weken geleden hun diploma kregen, hebben er 43 al een baan.

De anderen kozen voor een vervolgopleiding. Met steeds weer nieuwe ontwikkelingen in met name de Eemshaven ziet de toekomst voor gediplomeerde technici in Noord-Nederland er zonder meer goed uit.

Neem Patrick van den Berg en Bart Schuur die tijdens hun opleiding stage liepen bij Kisuma Chemicals in Veendam. Na hun diplomering konden zij er direct terecht als procesoperator. Ze gaan in ploegendienst werken in het team van acht personen dat de fabriek van Kisuma aanstuurt.

Elk jaar gaan er tientallen AOT’ers aan de slag bij bedrijven in Noord- Nederland. Kisuma Chemicals is een van de bedrijven die zich verenigd hebben in de Stichting Support AOT Noord. Deze stichting ondersteunt de opleiding Allround Operationeel Technicus aan Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl. De bedrijven zorgen ervoor dat er voldoende stageplekken beschikbaar zijn en geven input voor de inhoud van het studieprogramma. De Stichting Support AOT Noord staat open voor nieuwe leden die het belangrijk vinden dat er voldoende stageplekken zijn voor studenten operationele techniek. Tegelijkertijd is het een gelegenheid om in contact te komen met technisch talent om te voorzien in de toekomstige personeelsbehoefte.

Complexe machines en installaties

De MBO Niveau 4 opleiding Allround Operationeel Technicus leidt technici op die complexe machines en installaties onderhouden en aansturen, bijvoorbeeld in de sectoren energie en chemie, maar ook in ziekenhuizen en waterzuivering. De opleiding is sterk praktijkgericht, studenten werken zowel in simulatoren als bij bedrijven aan werkende machines en installaties. Het diploma biedt niet alleen baanzekerheid, maar geeft ook toegang tot een hbo-opleiding en een Associate Degree.

Meer informatie voor studenten en bedrijven is te vinden op aotnoord.nl.