Oldtimerdag met dorsmachine als blikvanger in Leermens

LEERMENS - Aan de Kapslaan en op het terrein van de familie Menninga in Leermens zijn zaterdag 15 september tijdens de Oldtimerdag meer dan100 oude landbouwwerktuigen, oude tractoren, stationaire machines, automobielen, vrachtwagens en motoren te bewonderen.

Van meerdere machines wordt gedemonstreerd hoe ze werken. Een grote werkende dorsmachine vormt het middelpunt van de tentoonstelling, die wordt gehouden door de Vereniging Oldtimerdag Leermens.

Door een ouderwets gezellige sfeer, gecreëerd door geuren en geluiden van de oude motoren, gaan bezoekers terug in de tijd. Sfeervol ingerichte marktkraampjes dragen bij aan het gevoel van vervlogen tijden. Er is muiek van visserskoor Zielrietzangers uit Usquert. Aan dit evenement werken meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers mee.

Deze dag is met name bedoeld om te laten zien hoe het land al eeuwen door mensen wordt bewerkt. In het begin met spierkracht, later namen machines de zware arbeid over. Nu speelt de elektronica een hoofdrol in deze sector. De Oldtimerdag brengt de bezoeker terug naar de sfeer van 50 jaar geleden.