Aldel zet miljoeneninvesteringen door

DELFZIJL - York Capital gaat met de nieuwe directeur Chris McNamee de miljoeneninvestering in Aldel doorzetten.

In de komende negen maanden wordt er ruim 85 miljoen euro gestoken in het bedrijf zelf, in nastreven van een volledige productiecapaciteit én in nieuw personeel. Het streven is om een leidinggevende aluminiumproducent in Europa te worden.

Naast het vertrek van voormalig directeur Karsten Pronk, zal ook commercieel manager Gerwin Smaal, het bedrijf verlaten. In het afgelopen jaar heeft Smaal een belangrijke rol gespeeld bij het terugbrengen van Aldel naar een sterke financiële en operationele conditie. Eerst door het aantrekken van kapitaalinvesteringen en vervolgens door toezicht te houden op de opkomst van de opbouw in de fabriek met Karsten Pronk. Aldel gaat nu een nieuwe fase van ontwikkeling in.

Sinds oktober 2017 is York Capital Management (‘York Capital’) de nieuwe eigenaar van Aldel. Na een traject met de curator is deze investeringsmaatschappij bereid gevonden om het failliete Aldel een succesvolle doorstart te bieden. Zij kiest ervoor om dit grootschalige investeringstraject met eigen gespecialiseerde medewerkers voort te zetten, samen met het huidige managementteam van Aldel.

De werkgelegenheid bij Aldel zal als gevolg van deze investering groeien van de huidige 175 FTE tot circa 250 FTE eind 2018. Er is momenteel daarom ook veel aandacht voor het aantrekken van nieuw personeel.