Gratis vakantie voor origineelste videoclip Borkum

EEMSHAVEN - Omdat het eiland Borkum is verkozen tot mooiste strand van Duitsland, geeft Toeristenorganisatie Eiland Borkum een gratis vakantie weg. De vakantie is te winnen door een originele zomerhitvideoclip in te sturen via Facebook en Instagram.

De winnaar krijgt een gratis trein-, en bootreis, een overnachting voor 4 personen, en zakgeld mee. Omdat de warme zomer een zomerhit mist, nam Eiland Borkum het heft in eigen handen. Samen met de Groningse bedrijven Kudo Studio en Studio Plakband creëerden zij een eigen zomerhit: Vamos a la Borkum!. het nummer is te downloaden via: www.treinbootborkum.nl.

Meedoen met de winactie kan door het nummer te downloaden en hier de meest originele zomerhitvideoclip op te maken. De videoclip kan worden geupload op Facebook en Instagram van Eiland Borkum. Insturen kan tot 27 augustus. Alle inzendingen worden beoordeeld door Eiland Borkum. Op de uiteindelijke winnaar kan worden gestemd via social media. VVV Borkum en Studio Plakband hopen op ‘zomerse inzendingen waardoor men nog meer wordt geïnspireerd om Borkum te bezoeken’.

Het Duitse waddeneiland Borkum is vanuit Groningen gezien het snelst bereikbare waddeneiland. Desondanks wordt Borkum door slechts 30% van de Noord-Nederlanders bezocht, terwijl ruim 90% van de Noord-Nederland wel eens een Nederlands waddeneiland heeft bezocht. Het strand van Borkum is tegenwoordig snel te bereiken via het openbaar vervoer door de nieuwe spoorlijn Groningen - Eemshaven. De trein sluit direct aan op de boot. Daarmee is de bezoeker binnen twee uur van Groningen naar het Borkumse strand. Bij Duitsers is het eiland erg populair om de kuuroorden. Het eiland is eerder al uitgeroepen tot mooiste eiland van Duitsland.