Hobby- en amateurkunstmarkt vanaf nu: Woldstreek Kunstmarkt

SLOCHTEREN - De hobby- en amateurkunstmarkt in Slochteren gaat verder onder een nieuwe naam: Woldstreek Kunstmarkt. De eerstvolgende keer is de markt op zaterdag 1 september.

De kunstmarkt bestaat intussen meer dan 15 jaar onder de naam amateurkunst en hobbymarkt en vindt plaats traditiegetrouw in het eerste weekend van september in het dorp Slochteren. Nu, zaterdag 1 september, al weer voor de derde keer op het Erfgoedplein in Slochteren. Het plein tussen Landgoed Fraeylemaborg en de Slochterhaven. Een prachtige ontmoetingsplek in de nieuwe gemeente Midden-Groningen.

Stichting Cultureel Slochteren, de werkgroep amateurkunst, de organisator, wil dit graag vieren: een mooie reden om de Kunst- en Hobbymarkt in een nieuwe opzet te presenteren als Woldstreek Kunstmarkt. Er wordt al hard gewerkt aan de invulling van deze compacte themapleintjesmarkt. Een kunstzinnige doe-markt. Er is voldoende gelegenheid voor bezoekers om wat langer te vertoeven. Er zijn extra zitjes, frisse sanitaire voorzieningen en er is goed eten en drinken te koop.

De bezoeker vindt er kunst uit de streek: amateurkunst, gebruikskunst, keramiek, sieraden, schilderijen. De kunstenaars zelf, gedreven hobbyisten en een groep vakkundige Gildeleden (st. het Gilde) die hun ambacht tonen en in werking laten zien. Het Woldstreek product: waaronder zelfgemaakte heerlijkheden, thee en kruiden, etherische oliën, aloëvera natuurproducten.

Ook voor kinderen is er veel te doen, waaronder de mogelijkheid kennis te maken met kano-varen in de Slochterhaven. De compacte streekmarkt telt circa 50 kramen en is open van 11:00 tot 18:00 uur.

De markt valt samen met diverse andere activiteiten in deze streek: o.a. De Fraeylema Koetsentocht, het Blotevoetenpad bij museum de Fraeylemaborg, Slochterwold Spektoakel voor sportieve groepen, de verschillende fiets en wandelroutes door oergebied t Roegwold.