Senioren, beweeg mee met Sociaal Vitaal

DELFZIJL - Inwoners van Delfzijl Centrum in de leeftijd van 65-80 jaar kunnen vanaf eind september ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. Het project Sociaal Vitaal is bedoeld voor senioren die onvoldoende actief zijn en graag weer energieker en vitaler in het leven willen staan. Ook mensen die graag meer sociale contacten willen opdoen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Sociaal Vitaal. In de week van 20 augustus valt er bij genoemde groep senioren een brief van de gemeente Delfzijl in de brievenbus met uitleg over het project. Hierin worden zij uitgenodigd om deel te nemen aan een fitheidstest die donderdag 27 september in sporthal De Ringen zal plaatsvinden. Na de test zal in een individueel adviesgesprek worden gekeken of de deelnemer kan deelnemen aan Sociaal Vitaal of dat er een ander passende beweegactiviteit kan worden aangeboden.

In de week van 1 oktober gaan de beweegactiviteiten van Sociaal Vitaal, met na afloop koffie en thee, van start. Gezelligheid is erg belangrijk en de deskundige leiding zal alles in het werk stellen om de lessen in een goede sfeer te laten verlopen. Daarnaast worden, na de les, voorlichtingen op het gebied van gezondheid georganiseerd en kunnen deelnemers zelf thema’s aandragen waarover zij geïnformeerd willen worden. Al deze activiteiten zullen ook plaats vinden in sporthal de Ringen.

Meer informatie over dit project? Neem dan contact op met de lokale coördinator van het programma Sociaal Vitaal: Siska van der Laan, 06-40630872 / siska_vdlaan@hotmail.com.