‘Tijdens Gekke Zaterdag verdubbelt mijn omzet’

DELFZIJL - Het is zaterdag 25 augustus weer Gekke Zaterdag in het centrum van Delfzijl. Tijdens dit koopjesfestijn zal het wederom een drukte van belang zijn in de havenplaats.

“Ik kijk er altijd naar uit,” vertelt slager Remko Borkhuis van Slagerij Remko. “Op die dag is het altijd een gezellig drukte in Delfzijl. Er komen ook mensen van buiten de regio naar Delfzijl en dat heb je op andere zaterdagen niet. De reden hiervoor is heel simpel. De ondernemers gaan met de prijzen scherp door de bocht en dat trekt mensen. Er zijn dan ook tal van gekke aanbiedingen, echte knallers. Zelf doen we ook altijd mooie aanbiedingen. De producten die we in de aanbieding hebben, gaan dan bijna tegen kostprijs weg. Mensen komen dan nog sneller in de winkel dan anders. Tijdens Gekke Zaterdag verdubbelt mijn omzet.”

“Dat is de kracht van Gekke Zaterdag. De ondernemers die er vanaf het begin af aan mee doen snappen heel goed hoe het spelletje werkt. In de loop der jaren zijn er wat winkels bijgekomen en weg gegaan, maar de Gekke Zaterdag is gebleven en dat is mooi. Zelf doe ik ook al vanaf het eerste jaar mee. Ik zit in het centrum vanaf 2004 en heb het zien veranderen. Dat zal ook altijd zo blijven. Dat houdt je niet tegen. Je moet daar de positieve kanten van in zien. Natuurlijk zijn er ook mindere kanten, maar daar moet je proberen niet te veel aandacht op te leggen.”

Deze Gekke Zaterdag is de eerste zonder de Vennenflat. Volgens Borkhuis was dat eerst wel even wennen. “Ik heb de eerste weken zonder de flat als onwennig ervaren. Visueel stond hij nog steeds in mijn geheugen gegrift. Na verloop van tijd wordt dat minder en dan zie je dat het ook zonder de flat heel mooi is. Delfzijl is nu nog meer een havenplaats. Je kan de dijk en de haven zien liggen. Ik ben erg benieuwd wat het wordt. Ik hoop dat ze er wat moois van gaan maken met veel vragen. Ik vind het belangrijk dat een centrum leeft. Alleen steen of beton vind ik niet mooi. Ik hoop op veel groen, een beetje parkachtig. Ik zie het wel zitten.”