Een feest voor havenstad Delfzijl

DELFZIJL - De Havendagen zet havenstad Delfzijl vijf dagen lang in de schijnwerpers. Zaterdag en zondag ligt de haven boordevol schepen en staane kaden vol met materieel. Shanties en artiesten zorgen voor een gezellige sfeer, terwijl de nautische markt ruimte biedt aan onder andere Brandweer, Douane, Loodswezen en diverse maritieme ambachten. Muzikaal hoogtepunt is Delfpop op zaterdagavond, het gratis muziekfestival met topartiesten als Maan, Dave Roelvink en de gebroeders Ko. De avond ervoor zorgt Qmusic The Party voor een partysfeer in Delfzijl.

De haven, het centrum en het Molenbergplein vormen één grote evenementlocatie. Overal is wat te horen en te zien. En dat begint al op woensdag 29 augustus met een grote kermis. Ook openen de oude zeevaartschool Abel Tasman - nu het kantoor van scheepvaartbedrijf Amasus - en het vernieuwde Muzeeaquarium zetten de deuren open.

Bijzonder is ook de aandacht voor de vernieuwingen van Delfzijl, zoals het project Marconi. In een grote tent van de gemeente Delfzijl kunnen bezoekers straks kennismaken met alle plannen. Bezoekers worden uitgenodigd mee te denken over de toekomst van havenstad Delfzijl.

Stichting Havendagen Delfzijl is bezig met de laatste loodjes voor Havendagen en Delfpop. Het wordt in omvang de grootste Havendagen tot nu toe. Het programma begint op woensdag 29 augustus en eindigt daar zondagavond met een supergezellig muziekfeest. Volg Havendagen Delfzijl (#HD2018) op Facebook, Instagram en Twitter. Op de website staat meer informatie. Havendagen Delfzijl. Volgende week een special over de Havendagen in deze krant.