Pelgrimeren rondom Godlinze

GODLINZE - Er wordt zondagmiddag 9 september om 14.00 uur een pelgrimswandeling gehouden waarbij het bezoek aan de cultuurhistorisch waardevolle Sint Pancratiuskerk in Godlinze centraal zal staan. De start- en finishlocatie is de NAM locatie van Leermens aan de Kapslaan nummer 3. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van circa acht kilometer. De kosten bedragen 3 euro per persoon.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgen deelnemers een inkijkje in de cultuurhistorie van het oeverlandschap van de oude rivier de Fivel. Pelgrimeren is een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Online aanmelding via de website: www.spig.nl is noodzakelijk. Op deze website staan verder 138 rondwandelingen van acht kilometer in Groningen en 62 etappes van circa 21 km per dag met een totale lengte van 2500 kilometer en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.