Danara Stoppels drie keer op podium bij NK atletiek

HOLWIERDE - Met een fantastische uithaal stootte Danara Stoppels afgelopen zaterdag de kogel van 3 kg naar een afstand van 14,41m. Hiermee mag Danara zich de winnaar noemen van de jaarlijkse C-spelen in Amsterdam, de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugd van 14 en 15 jaar. Ruim 550 jongens en meisjes deden mee aan deze wedstrijd.

In de kwalificatie had Danara aan één stoot genoeg om zich te plaatsen voor de finale. Hier hebben de atleten zes pogingen. Tijdens die finale was vlogen alle kogels van Danara verder dan die van de concurrentes. Bij de laatste stoot landde de kogel pas na 14.41m, hiermee stootte ze anderhalve meter verder dan nummer twee. En mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen. Naast het kogelstoten deed Danara ook mee met discuswerpen, speerwerpen en 300m. In de kwalificatie van het discus- en speerwerpen had ze ook aan één poging genoeg om de kwalificatie-eis te halen. Bij beide onderdelen kwam er in de finale niet echt een hele lekkere poging uit de werparm van Danara, maar toch was 36,66m met de discus en 44,07m met de speer ver genoeg om twee keer het zilver op te mogen halen. Dat een werpatleet ook een 300m gaat rennen is erg bijzonder, veel atleten hebben zich toch al gespecialiseerd. Danara mag dan ook trots zijn op haar 10e plaats tussen al die meiden die alleen maar trainen op het rennen.

Eén week eerder leverde Danara tijdens een wedstrijd in Duitsland een superprestatie. In ideale omstandigheden gooide ze daar de speer naar 47,40m. Met deze afstand staat Danara op de eerste plaats in de nationale ranglijst allertijden, nog nooit heeft een meisje in Nederland onder de 16 jaar verder gegooid. Een Nederlands record dus.