Tweede editie van

De tweede editie van de Kunstroute De Paauwen in Overschild is zondag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Dit jaar is het motto “Kunst van Leven” en wordt samengewerkt met de Stichting ALS Nederland. Doel: mensen laten genieten van een divers aanbod aan kunst én geld inzamelen ten behoeve van onderzoek naar de ziekte ALS.

De Kunstroute is gratis toegankelijk. In een groot aantal woningen aan de Ooster- en Westerpaauwenweg, de Meenteweg en het Afwateringskanaal in Overschild kunnen bezoekers in garages en schuren werken zien van zowel lokale als nationaal bekende kunstenaars.

Het aanbod is divers, een mooie mix van traditionele en meer experimentele kunst, vormgegeven in schilderijen en beelden, zodat er voor ieder wat wils is. Uiteraard zijn de kunstwerken ook te koop. Voor omlijstende activiteiten wordt gezorgd.

De samenwerking met de Stichting ALS Nederland komt niet uit de lucht vallen. Eind vorig jaar kreeg Hennie Hermans, een van de initiatiefnemers van de Kunstroute en zelf exposerend multi-art kunstenaar, de diagnose ALS. ALS is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel, waarvoor helaas nog steeds geen medicijn is. ,,Door mijn ziekte ben ik in contact gekomen met de Stichting’’, vertelt hij. ,,Het leek mij een mooie gedachte om de Kunstroute te koppelen aan de Stichting om zo geld in te zamelen voor onderzoek. We hebben samen ook de slogan ‘Kunst van Leven’ bedacht.’’

De Stichting ALS Nederland is voor wetenschappelijk onderzoek voor het overgrote deel afhankelijk van giften. Aan de exposerende kunstenaars wordt daarom gevraagd om (een deel van) de opbrengst van 1 of meer verkochte kunstwerken te doneren aan de Stichting ALS Nederland. Iedere donatie, hoe klein ook, telt.

Meer weten over de Kunstroute? Kijk op www.kunstroute-de-paauwen.nl. Meer weten over de Stichting ALS Nederland? Kijk op www.als.nl