Culinair Fraeylema

SLOCHTEREN - Culinair Fraeylema is 21, 22 en 23 september bij Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

De gazons rondom het landgoed zijn drie dagen lang een groots openluchtrestaurant met Griekse specialiteiten, Scandinavische delicatessen, Franse lekkernijen, Indonesische hapjes, Italiaanse bollen, Arabische bites, Mediterane specialiteiten en Gronings goed. Er is bier, whisky, kaas, worst en wild. Of liever taart, macarons, chocola en fudge.

Culinair Fraeylema is ook een fair met aanbod op het gebied van lifestyle. Van tweedehands kookboeken tot kunst en sieraden. Van hamamdoeken tot potten, pannen en servies. Van bloemstukken en fietsen tot culinaire reizen. Informatie over alle standhouders is te vinden op www.culinair-fraeylema.nl.

Gratis kinderprogramma

Natuurlijk is er ook aan de jongste bezoekers gedacht. Zij kunnen net als vroeger spelevaren door de borggracht, meedoen aan oudhollandse spelletjes en ouderwetse wafels versieren. Een waarzegger zit klaar om de toekomst te voorspellen.

Organisatie

Culinair Fraeylema wordt voor de achtste keer georganiseerd door Lionsclub Skiramere Slochteren (en de kinderactiviteiten door de Leoclub Groningen), dit jaar is het concept vernieuwd. Bezoek borg, expositie, wandelbos en culinaire lifestyle fair kost slechts 5 euro per persoon; kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Door langs te komen en te genieten van het lekkers en het moois draag je ook nog eens bij aan de goede doelen.