Najaarsexpositie bij Galerie Ruigewaert

APPINGEDAM - Bij galerie Ruigewaert wordt 16 september om 15.30 uur, in bijzijn van de kunstenaars, de najaarsexpositie geopend.

De titel “Het Wonder van Licht” is de bindende factor tussen de exposerende kunstenaars. Zo heeft iedere expositie die galeriehoudster Tjitske Regnery organiseert een thema en een verhaal.

‘Licht is de oorzaak van de gewaarwordingen van ons gezichtsorgaan; een schijnsel wat de dingen zichtbaar maakt. Simpelweg gezegd kunnen wij de dingen om ons heen zien omdat er licht is. De zon is onze grootste lichtbron. Direct licht hiervan, maar ook indirect zonlicht bereikt via de atmosfeer en de wolken diffuus de aarde. Dit kan ook zorgen voor “bijzonder licht”, denk hierbij aan schemering, lichtende nachtwolken, noorderlicht of een naderende onweersbui waardoor het atmosferisch licht riet in vuur en vlam kan zetten of bomen laat fluoresceren.’

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze tentoonstelling is dat Reinder Bleeker. Samen met hem exposeren Greetje Feenstra, Ellen Geerts en Jan Mostert. De expositie duurt tot en met 18 november.

Openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie zie www.galerieruigewaert.com.

Daarnaast zoekt Ruigewaert voor haar winterexpositie weer kunstwerken van particulieren en verzamelaars. Zij zal deze ingebrachte schilderijen in de galerie gaan verkopen. Heeft u dus nog een schilderij of schilderijen waar u op bent uitgekeken en die u eigenlijk wel kwijt wilt, neem dan contact op met de galerie via telefoon 06-54651879 of mailt u naar galerieruigewaert@gmail.com.