Dollardfestival is natuurfestijn voor het hele gezin

TERMUNTEN - Het Groninger Landschap houdt zondag 16 september van 11.00 tot 17.00 uur het Dollardfestival rond het Bezoekerscentrum Dollard in Termunten.

Dit natuurspektakel is voor het hele gezin. De Dollard is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een mooiere locatie om een dag met natuur en vogels bezig te zijn bestaat er niet, vinden ze bij Het Groninger Lndschap.. Tijdens vorige edities werd een zeearend gezien, de vliegende deur. Ook werd de slechtvalk gespot, de snelste vogel ter wereld.

Er zijn verschillende marktkramen en er worden veel doe-activiteiten gehouden, waaronder uilenballen uitpluizen, waterbeestjes vangen, insectenhotels bouwen en zelf je broodje bakken. Het bezoekerscentrum is tevens het vertrekpunt voor de diverse wandelexcursies. Onderweg wordt uitleg gegeven door gidsen van Het Groninger Landschap bij onder meer de vispassage, de zeehondenkijkwand, de doorlaat bij de Dollard en de vogelkijkhut. Op meerdere plaatsen staan telescopen en verrekijkers klaar.

Nieuw dit jaar is het bouwen van een miniatuurdijk met klei en slib. Samen met het Waterschap Hunze en Aa’s kunnen kinderen een dijk bouwen.

Het Groninger Landschap levert een deel van de klei en slik, gebaggerd uit Polder Breebaart. Kinderen leren en ervaren zelf wat er bij een stevige dijk komt kijken.