Breakdanceproject voor jeugd in Delfzijl

DELFZIJL - In het najaar van 2018 gaat op 17 locaties door heel Nederland breakdanceproject ‘The Floor is Yours’ weer van start. Ook in Delfzijl start op 3 oktober een lessenreeks.

Het gaat om een serie van 10 lessen, gegeven door gerenommeerde breakdancedocenten. Wereldkampioen breakdance Lorenzo Caboni en dansleraar Redo hebben zich verbonden aan The Floor is Yours als ambassadeur.

Breakdance is populair en combineert dans met sportieve elementen: met tekst, poëzie en beeldende kunst. Het belangrijkst is het ‘community gevoel’ in de breakdance scene: een wereld waarin diversiteit volkomen vanzelfsprekend is. De lessenreeks wordt afgesloten met een City vs. City Battle. Tijdens deze battle laten leerlingen uit alle steden moves zien die ze geleerd hebben en maken ze kennis met breakdancers uit heel Nederland. Het gaat er niet om hoe goed je bent of hoe je er uit ziet, maar dat je er staat en iets laat zien. Een deskundige jury bepaalt welke crew de winnaar is van het seizoen.

Iedereen tot 18 jaar mag meedoen. De hele reeks lessen kost 25 euro. Als er thuis geen geld is, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Na het volgen van de lessen kunnen kinderen en jongeren doorgaan met ‘reguliere’ lessen. Ook hiervoor geldt: als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De lessen zijn in Jongerencentrum Delfzijl in de Brede School in Delfzijl Noord. De start is op woensdag 3 oktober, van 15.00 tot 16.00 uur. De docent is Lucas Winkel.

Aanmelden via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours en instagram: @thefloorisyours.