Aanpak diabetes type 2 bij Mobilé Wellness

SIDDEBUREN - Diabetes Vereniging Nederland heeft Mobilé Wellness in Siddeburen benoemd als ‘Wellnesscentrum met oog voor diabetes’.

Mobilé Wellness houdt in september speciale diabetesavonden. Naast het geven van informatie wordt Diabetes Omkeerbaar uitgelegd. Op de dinsdagen 18 en 25 september kunnen geïnteresseerden van 19.30 tot 20.30 uur terecht.

Genezing van diabetes type 2 is mogelijk, weten ze bij Mobilé Wellness. Diabetes type 2 wordt vaak onterecht als een ‘suikerziekte’ behandeld, terwijl het eigenlijk een leefstijlziekte is. Het risico op diabetes type 2 wordt in grote mate bepaald door keuzes die gemaakt worden in de leefstijl. Insulineresistentie vormt de basis van de chronische aandoening. Tot nu toe werd altijd gedacht dat diabetes type 2 een ongeneeslijke aandoening was. Maar dat blijkt niet zo te zijn .

‘Leefstijl is het enige medicijn voor type 2 diabetes, want alleen dit kan genezing bewerkstelligen’, liet Hanno Pijl, hoogleraar diabetes LUMC, optekenen.

Alleen al door het eetpatroon te veranderen is de kans groot dat het medicijngebruik binnen een paar weken drastisch kan dalen. Bij de Siddebuurster sportschool hebben ze ervaren dat hun diabetes omkeerbaarprogramma zeer succesvol is.

Opgeven voor één van deze avonden kan via:info@mobilewellness.nl of 0598-430706.