Noord-Groninger Sportgala komt met oeuvreprijs

APPINGEDAM - De Stichting EemsmondSport Delfzijl is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie van het Noord-Groninger Sportgala. Het evenement vindt op vrijdag 8 februari 2019 plaats in de monumentale Nicolaikerk in Appingedam.

Zanger René Becker uit Stadskanaal, zelf een verdienstelijk hardloper, neemt het muzikale gedeelte voor zijn rekening.Tijdens het gala worden de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar gekozen. Het is de tweede keer dat het in de Damster kerk wordt gehouden. In 2016 liet toenmalig sportwethouder Martien van Bostelen doorschemeren het gala wel vaker in zijn gemeente te willen verwelkomen.

Om aan een veel gestelde vraag gehoor te geven heeft de stichting besloten de voordrachtenronde nu al open te gooien. „Dat doen we omdat de eerste gegadigden voor één van de prijzen al aangemeld zijn,” vertelt voorzitter nanko Kiel. „We hopen dat sportminnend Noord-Groningen, en dan met name natuurlijk de talloze verenigingen die zich in dat gebied bevinden, eens goed om zich heen kijken en ons willen meehelpen bij de speurtocht naar mogelijke kandidaten.”

Het is de bedoeling dat er kandidaten worden voorgedragen die in het kalenderjaar 2018 op sportief gebied iets bijzonders hebben gepresteerd. Het moeten wel amateursporters zijn, omdat het bestuur van mening is dat professionele sporters al genoeg in de spotlights staan.

Overigens zal er komend jaar eveneens een oeuvreprijs worden overhandigd. Dat is de enige prijs die door het bestuur van EemsmondSport zal worden toegekend. Voor de overige categorieën geldt dat het publiek weer mag stemmen en zal er opnieuw een vakjury worden samengesteld.

Na 1 januari wordt een selectieprocedure in gang gezet en is het de bedoeling dat er eendefinitieve lijst met genomineerden over blijft. Deze wordt op de website www.eemsmondsport.nl geplaatst. Bezoekers van de site krijgen, net als bij de vorige edities, tot kort voor de verkiezing de gelegenheid om hun favoriet aan te wijzen.