Prachtige uitverkochte lustrumeditie Fivelstadtocht

APPINGEDAM - Onder werkelijk ideale omstandigheden beleefden de wandelaars zaterdag de uitverkochte lustrumeditie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht.

Onder het genot van een zacht zonnetje vertrokken de deelnemers vanuit het Oude Raadhuis in oostelijke richting om - afhankelijk van de gekozen afstand - het Schildmeer en Roegwoldgebied te verkennen. De vijf en vijftien kilometer lopers bleven deze keer aan de noordzijde van het Eemsknaal rondom het gebied Opwierde en Tuikwerderrak. Op alle afstanden werden - zelfs voor lokale bewoners - nog verrassende wegen bewandeld.

Onderweg kwamen de deelnemers als vanzelfsprekend vele mooie statige monumenten tegen die de geschiedenis van het Fivelingogebied vertellen in en rond de doorkomst plaatsen Steendam, Schildwolde, Hellum, Siddeburen, Tjuchem, Meedhuizen , Amsweer en Opwierde. Dit alles gegoten in een wijds landschap, knusse bos- en waterpartijen alsmede oneindige vergezichten maakt de Fivelstadtocht voor de wandelaars een monumentale belevenis. Veel onverwachte invalshoeken van het wandelgebied werden belicht.

Meer informatie is te vinden op www.fivelstadtocht.nl. Opgeven voor de nieuwe wandeltocht op 14 september 2019 kan vanaf 1 februari 2019.