‘t Nije Noord Festival in Delfzijl-Noord

DELFZIJL - Het Multiculty feest dat 6 jaar lang als naam heeft gefungeerd voor het grote wijkfeest aan de Wending in Delfzijl Noord heeft een nieuwe naam gekregen: ‘t Nije Noord Festival.

Onder die naam houdt Wijkbelangen Delfzijl Noord (WDN) van 13.00 tot 21.00 uur de zevende editie van het festival, met een grote diversiteit aan kramen, activiteiten en artiesten op het podium.

Sterren van Noord is één van de onderdelen van het festival, waarbij iederen de kan krijgt om bij voorbeeld een lied te zingen, te playbacken, te goochelen of dansen. De deelnemers worden beoordeeld door een driekoppige jury.

De braderie biedt ook kramen met heerlijke eten uit Kaapverdië, Turkije en de Antillen. Er is een sneltekenaar aanwezig, de clown met een knipoog zal iedereen verblijden met haar zeepbellen en ’s middags kunnen de kinderen ponyrijden. Ook ballonnen zullen niet ontbreken. Verder zijn er straattheateracts.

Op het podium treden Merulsa, een 15jarige die zelf haar nummers schrijft en op diverse festivals heeft opgetreden, en Groovy Ally op. Deze veelzijdige band speelt van ongeveer 19.00 uur tot 21.00 uur met hun nieuwe zangeres Liesbeth Wieringa.

Het festival vindt plaats op het Groen voor Rood terrein in Delfzijl Noord.

Men kan zich nog tot 18 september aanmelden voor een kraam of om mee te doen aan Sterren van Noord. Dat kan via: Wijkbelangen@delfzijlnoord.nl of 0611222454.