Kerk Zeerijp op winnende foto kalender SOGK

ZEERIJP - Ina Brinks-Mijdenga uit Zweelo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van Zeerijp de fotowedstrijd gewonnen die werd gehouden ten behoeve van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) kalender 2019.

Het thema was: ‘1969-2019 - 50 jaar Stichting Oude Groninger Kerken. Dit leverde een groot aantal gevarieerde foto’s op waaruit het ook dit keer weer moeilijk kiezen was. Maar de jury onder leiding van vakfotograaf Duncan Wijting selecteerde toch twaalf heel diverse platen voor de kalender.

Fotograaf Duncan Wijting over de winnende foto: ‘De winnaar: een ongewoon beeld. De kerk te Zeerijp. Het vakmanschap van het romanogotische metselwerk en het al even kundige smeedijzer. Gevat in een ongewone combinatie. Een treffend beeld, scheef maar niet in onbalans, gedurfd voor een fotowedstrijd. Vakmanschap bij de bouwers en de fotograaf. Mooi dat er fotografen zijn die niet voor een klassiek beeld kiezen maar voor hun gevoel bij de plek in onze georganiseerde wereld strevend naar perfectie. De foto is niet perfect, het beeld soms chaotisch maar zeker intrigerend en laat de schoonheid zien van de oude meesters. Hulde.’

De winnaar krijgt een High Tea voor twee personen aangeboden in de Theeschenkerij van Domies Toen in Pieterburen. Daarnaast krijgt de foto een prominente plaats op de voorkant van de kalender. De foto’s van de overige winnaars krijgen ook een plaats in de kalender en alle winnaars ontvangen een prijzenpakket met daarin een aantal leuke cadeaus. En: alle winnaars ontvangen de nieuwe kerkenkalender 2019.

De SOGK-kerkenkalender is vanaf eind oktober te bestellen via: www.groningerkerken.nl/winkel en uiteraard ook gewoon te koop in de kleine winkel aan de Coehoornsingel 14, de remonstrantse kerk, het kantoor van de SOGK.