Afscheid Uithuizermeeden met reuzenrad

UITHUIZERMEEDEN - Het dorp Uithuizermeeden neemt op hoogte afscheid van de naam Eemsmond, waar het sinds 1992 onder valt.

In het kader van Adieu Eemsmond viert het dorp drie dagen feest met als letterlijk hoogtepunt een reuzenrad van 25 meter hoog om te kunnen genieten van een prachtige uitzicht op Uithuizermeeden. Het startschot van de festiviteiten zal plaatsvinden op donderdagmiddag 20 september als burgemeester Marijke van Beek op spectaculaire wijze het monument ter nagedachtenis van de kerstvloed in 1717 gaat onthullen aan de vijver ‘het kolkje’ in de Prinses Irenestraat. ’s Avonds is er een lezing van Piet Nienhuis over de Kersvloed in de Mariakerk.

Vrijdagavond staan er drie bands op het podium op het gezellig verlichte Johan van Veen plein. Popke Nathaalzen zingt eigengemaakte Groninger teksten op bestaande tex-mex of blues melodieën; .Remy Vaartjes brengt cabareteske liedjes en de 7 man sterke Bulthuisband speelt hoogtepunten uit de afgelopen 40 jaar muziekgeschiedenis.

Zaterdag is de grote finale.. Midden op het Johan van Veenpleinstaat dan een reuzenrad. Het eerste rondje is gereserveerd voor de vier burgemeesters die de afgelopen decennia Uithuizermeeden bestuurd hebben. Rond het reuzenrad is er een Meijfair waar bewoners en bedrijven van Uithuizermeeden zich presenteren met een divers aanbod van artikelen.

Alle festiviteiten, inclusief het reuzenrad, zijn gratis te bezoeken.