Geweldig programma twee dagen wielerronde Delfzijl

DELFZIJL - De voorbereidingen van een geweldig wielerweekend in Delfzijl op 22 en 23 september liggen volledig op koers.

De organisatie van Rondje Ziel is erin geslaagd om het finaleweekend van de Clubcompetitie van de KNWU voor zowel de mannen als de vrouwen naar Delfzijl te halen.

De beste teams van Nederland strijden in Delfzijl om de titel van beste clubploeg van Nederland. Zowel de mannen als de vrouwen krijgen drie onderdelen voorgeschoteld: een omloop , een ploegentijdrit en een criterium. In de aanloop van het finaleweekend hebben de mannen en vrouwen een aantal klassiekers moeten rijden om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

De omloop vind plaats op zaterdag 22 september, de mannen rijden dan 10 ronden met en totaal van 150 km en de vrouwen 7 ronden met en totaal van 105 km. De start en finish is op de Konining Julianalaan. Het parcours loopt via de Kustweg, de Hogelandsterweg richting Losdorp, via Holwierde, Uitwierde terug naar Delfzijl. Een mooie gevarieerde ronde waarop volop strijd geleverd kan worden. Het startschot wordt gegeven om 11.30 uur voor de mannen en om 15.00 uur voor de vrouwen.

Op zondag 23 september gaat het om 10.00 uur op 2 plaatsen tegelijk weer van start. De deelnemers aan het finaleweekend starten vanaf de Europalaan voor hun ploegentijdrit en op de Koningin Julianalaan gaat het Rondje Ziel van start met het criterium voor de Donorrace en de Funklasse.

De ploegentijdrit wordt gereden over 1 ronde van 14 km en is spectaculair voor de liefhebbers. Er wordt om de paar minuten gestart op volgorde van de tussenstand. De hoogst genoteerde ploeg start als laatste en er wordt met snelheden van tegen de 60 km/uur gereden. De ploegentijdrit start op de Europaweg en zal niet door Delfzijl rijden, maar gaat gelijk de Hogelandsterweg op om via Holwierde en Uitwierde te finishen op de Europaweg.

Funklasse

Aan de Koningin Julianalaan gaan op het zelfde moment de deelnemers van de Donorrace en de liefhebbers uit de regio van start in de Funklasse. De Funklasse zijn wielrenners die redelijk tot goed geoefend zijn, maar die normaal niet deelnemen aan wedstrijden en bij Rondje Ziel de kans krijgen om het eens te proberen op een echt criterium.

Terwijl de deelnemers aan het finaleweekend gaan genieten van een pastamaaltijd , die Lienus Koster namens de organisatie in de Ringen zal verzorgen, start om 11 uur het Criterium voor de Sportklasse/Amateurs. Zij zullen strijden op het 2.1 lange parcours van Rondje Ziel en finishen na 30 ronden. Er hebben zich al een kleine 100 deelnemers gemeld bij de voorinschrijving.

Als de vrouwen zich op gaan maken voor hun laatste onderdeel, het criterium, heeft de organisatie het parcours inmiddels verlengd en zullen de renners 15 ronden van 3,5 km afleggen, waarbij ze door de haven van Delfzijl zullen rijden. De start/finish blijft op de Koningin Julianalaan.

De afsluitende wedstrijd is het criterium van de mannen. Zij zullen 24 ronden op het zeer snelle parcours van 3,5 km gaan rijden. Hier worden de prijzen verdeeld van een heel seizoen bikkelen. De verwachte starttijd is 15.30 uur en de finish volgt rond 18.30 uur.

BMX-clinic kinderen

Voor de kinderen hebben de Fivelcrossers uit Appingedam een leuke BMX-clinic bedacht, die gegeven gaat worden op het sportpark Centrum. De deelname aan deze clinic is gratis en kan op zondag gevolgd worden.

Zoals inmiddels bekend van het Rondje Ziel is de entourage sfeervol en wordt het geheel opgeluisterd met muziek en dit jaar zal er voor het eerst een groot beeldscherm geplaatst worden, waarop het nodige vertier geboden wordt.