Stationsgebied Delfzijl nog dit jaar klaar

DELFZIJL - Wethouder IJzebrand Rijzebol heeft donderdag het startschot gegeven voor de werkzaamheden voor de herinrichting van het stationsgebied in Delfzijl.

Hij deed daat door met een graafmachine twee ‘stenen’ te verplaatsen om een bus doorgang te verlenen naar het inmiddels verplaatste busstation. De daadwerkelijke werkzaamheden zijn al na de bouwvakantie begonnen en er zit schot in de zaak. Volgens Rijzebol zijn de werkzaamheden voor het eind van dit jaar klaar. Dat vertelde hij een aan gehoor van omwonenden en vertegenwoordigers van de handelsvereniging. Rijzebol vindt het mooi om te constateren dat alle betrokken partijen, die ook deel uitmaakten van een klankbordgroep, overeenstemming hebben bereikt over hoe het eruit moet komen te zien.

Het station wordt straks via een parkachtig gebied verbonden met het centrum van Delfzijl. Dat zorgt voor een natuurlijke aansluiting met het hart van Delfzijl. In dat park wordt een hub gerealiseerd waar alle vormen van publiek vervoer bij elkaar komen. Het is er straks makkelijk overstappen tussen trein, bus, stadsbus, taxi en fiets.

Het is te hopen dat de bussen tegen die tijd wel wat meer punctueel zijn. De gasten, van wie een groot aantal wat minder goed ter been is, moesten bijna een half uur wachten tot de openingshandeling met lijn 6 kon worden verricht.