Gespreksgroep ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers

WINSUM - Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland en de stichting De Hoven houden voor inwoners van de gemeenten Bedum, Eemsmond, Winsum en De Marne een gespreksgroep voor partners, familieleden en andere direct betrokkenen bij mensen met dementie.

De gespreksgroep ‘Omgaan met dementie’ gaat op woensdag 3 oktober van start en bestaat uit 5 bijeenkomsten die ’s avonds van 19:30 uur tot 21:30 uur gehouden worden in de Twaalf Hoven, Meeden 1 in Winsum.

Ongeveer 70% van mensen met dementie woont thuis en doet een beroep op zijn of haar naaste: de mantelzorger. Zorgen voor iemand met dementie is vaak zeer intensief en kan lang duren. De ervaring heeft geleerd dat de mantelzorger de zorg zolang mogelijk wil volhouden.

Tijdens de bijeenkomsten worden diverse thema’s behandeld. Deelnemers krijgen nadere informatie over het ziektebeeld, gedrag en veranderende relaties, (dagelijkse) activiteiten, mogelijkheden voor hulp en steun en er is ruimte om eigen wensen en behoeften aan te geven.

De gespreksgroep wordt geleid door Koos Pettinga, hoofd zorg bij De Twaalf Hoven en Monica Blom, coördinator Steunpunt Mantelzorg Hogeland. Ook zal een psycholoog van de Twaalf Hoven tijdens één van de bijeenkomsten deelnemen aan het gesprek.

Deelname aan de gespreksgroep is gratis. Aanmelden kan tot 24 september via: 06 488 74 339, of m.blom@mensenwerkhogeland.nl.