Professionele Japanse drummers op bezoek bij dojo Kyôchô Delfzijl

DELFZIJL - Japanse drummers hebben zondag aan dertig mensen een workshop gegeven Taiko gegeven in sporthal De Ringen in Delfzijl.

Dat deden ze op uitnodiging van dojo Kyôchô Delfzijl, de karateschool van Patrick en Inge Stegenga om de hoek. Er kwamen twee Japanners uit een professioneel team Taiko en een tolk, japanoloog Maria van den Broek, naar de havenstd.. Maria is de drijvende kracht van Tentekomai, een in Europa unieke onderneming op het gebied van traditionele Japanse instrumenten. Zij is producent van de Europese tournees van de Japanse slagwerkgroep Dadadadan Tenko.

Eerst werden alle traditionele Japanse instrumenten uitgeladen en vervolgens wilden de Japanners even alleen zijn om zich mentaal voor te bereiden. Daarna was een simpele lunch voor hen voldoende in de nieuwe school.

De workshop begon met een warming up. Vervolgens werd er geoefend met houding, het vasthouden van de bachi (trommelstokken), ritmes en het beslaan van de taiko. De deelnemers waren naar afloop erg enthousiast omdat het iets bijzonders is om te doen en het geeft veel energie.

De workshop is afgesloten met een klein concertje.