Zwaar transport voor Delamine, tank van 80 ton

DELFZIJL - Bij de Zeesluizen en het Oosterhornkanaal is afgelopen weekend een zwaar transport prima verlopen. In het kader van haar investeringsprogramma liet Delamine een gloednieuwe opslagtank van maar liefst 80 ton aanvoeren.

“Een mooie actie. Indrukwekkend om te zien en professioneel uitgevoerd. We hebben hiermee het eerste deel van de klus geklaard,” vertelt directeur JanWillem Eshuis van Delamine.

De tank kwam in de loop van vrijdag aan bij de Zeesluizen en werd zaterdagavond op een zogenaamde multi-asser geladen. Van daaruit werd het gevaarte via de Deltaweg en de parkeerplaats van het Chemie Park naar de kop van het Oosterhornkanaal vervoerd. Allerlei mogelijke obstakels waren om die reden al voor die tijd verwijderd. Nadat de tank op een ponton was gezet, ging het vervolgens via het water richting Delamine.

Eind oktober volgt definitieve plaatsing op het tankenpark van Delamine.

Papier voor theezakjes en koffiepads, asfalt, motorolie, verfuitharders , pilletjes tegen wagenziekte en diverse veterinaire producten. Al deze producten hebben het bij Delamine geproduveerd ethyleenamines als grondstof.

Delamine, een joint venture van AkzoNobel Specialty Chemicals en Tosoh Corporation uit Japan, gebruikt een productieproces dat is gebaseerd op de omzetting van dichloorethaan met ammoniak. Hiervoor wordt ook natronloog, afkomstig van de chloorfabriek van AkzoNobel, gebruikt.