Van Julsingha fietst tegen Alzheimer

DELFZIJL - Het Woonzorgcentrum Van Julsingha fietst op 22 en 23 september tegen Alzheimer. Door de fietstocht zamelt het woonzorgcentrum geld in voor onderzoek.

„We fietsen met een enthousiast en gemotiveerd team, Samen staan we sterk,” vertelt verpleegkundige Miranda Beere van het Woonzorgcentrum. „Er zijn veel bewoners van onze zorginstelling die de Ziekte van Alzheimer hebben. Alzheimer is een vorm van dementie. De gevolgen hebben een grote impact op het leven van onze bewoners en hun omgeving. De hersenfuncties gaan steeds verder terug in de tijd. Zowel qua herinneringen als het begrijpelijk vermogen. Op den duur kan iemand met Alzheimer de gevolgen niet meer overzien. Het vinden van antwoorden op vragen of het maken van alledaagse keuzes gaat steeds moeilijker.”

„We zien de gevolgen van deze vreselijke ziekte dan ook dagelijks in ons werk,” vult Nathalie Meijerhof-Smit aan. „We willen graag wat doen om de behandeling en begeleiding van deze ziekte nog meer mogelijk te maken. Op dit moment is de Ziekte van Alzheimer niet te genezen. Het zou heel fijn zijn als dat in de toekomst anders gaat worden. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de invloed van depressie op de Ziekte van Alzheimer. Er zijn indicaties dat er een verband is tussen depressie en de Ziekte van Alzheimer. In ons team ontstond het idee om mee te doen aan het evenement 2Bike4Alzheimer. Dit is een landelijk evenement dat wordt ondersteund door Alzheimer Nederland en vindt dit jaar plaats in Huizen. Op 22 en 23 september fietsen we als team van 9 fietsers 400 kilometer. De route wordt gefietst in de vorm van een vergeet mij nietje. Dat is het symbool voor een toekomst zonder dementie. Ons team heeft toepasselijk de naam ‘Samen staan we sterk’. We fietsen de tocht van 400 kilometer in etappes van 40 of 80 kilometer. Er wordt 24 uur per dag gefietst. De 24 uur per dag staat symbool voor het aantal uren zorg dat iemand die de Ziekte van Alzheimer per dag nodig heeft. Het zal een zware tocht worden voor ons, maar dat hebben we er graag voor over. Daarnaast is het ook nog goed voor de teamgeest en conditie. Wij willen Machinefabriek Bosker in Termuntenzijl, het Van Julsingha en al onze vrienden, familie en collega’s bedanken voor hun donatie aan ons team. Wij zijn blij te merken dat wij gesteund worden in onze actie. Uiteraard kan er nog gedoneerd worden. Ons team is te vinden via: www.2bike4alzheimer.nl.”