Publiekslezing over het gevaar van beeldschermgebruik door kinderen

APPINGEDAM - Al jaren stijgt het aantal kinderen dat veraf niet goed kan zien. Met deze toename van bijziendheid neemt de kans dat deze kinderen op latere leeftijd slechtziend of zelfs blind worden toe.

Met een gratis toegankelijke publiekslezing - de Ekensteinlezing - in het Schathoes van Ekenstein, donderdag 11 oktober om 20.00 uur, willen initiatiefnemers Rotaryclub Eems Dollard en Landgoed Ekenstein, ouders, verzorgers, docenten en belangstellenden bewust maken van dit risico.

De oorzaak van deze toename lijkt te liggen in het feit dat kinderen tegenwoordig al op jonge leeftijd veelvuldig op kleine schermen kijken, zoals smartphones en tablets. Tijdens de lezing legt oogarts Egbert Pool van het Ommelander Ziekenhuis uit wat de schadelijke gevolgen (kunnen) zijn op latere leeftijd en hoe deze kunnen worden voorkomen.

De Ekenstein Lezing moet een jaarlijks terugkerende lezing worden over actuele maatschappelijke vraagstukken. Voor deze eerste editie is de toegang gratis, evenals koffie en thee. Aanmelding is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dat kan via: Facebook/Ekensteinlezing of Ekensteinlezing@gmail.com.