Burgemeesters Meij de lucht in ten afscheid Eemsmond

UITHUIZERMEEDEN - Het dorp Uithuizermeeden heeft zaterdag voor een deel op hoogte afscheid genomen van de naam Eemsmond, waar het sinds 1992 onder valt. Daarbij gingen twee burgemeesters de lucht in.

Dat was tijdens de grote finale op het Johan van Veenpleinstaat, met een reuzenrad. Het eerste rondje was gereserveerd voor de vier burgemeesters die de afgelopen decennia Uithuizermeeden bestuurd hebben. Twee gingen ook daadwerkelijk de lucht in, Hans van der Laan en Marijke van Beek. Ze werden in ‘het bakje’ van het rad vergezeld door Hans Duijneveld, de echtgenoot van de huidige burgemeester, en organisator Harry Tiekstra. Vele inwoners van Uithuizermeeden volgden om het dorp eens goed vanuit de lucht te kunnen zien. Rond het 25 meter hoge reuzenrad werd een Meijfair waar bewoners en bedrijven van Uithuizermeeden zich presenteren met een divers aanbod van artikelen.

.In het kader van Adieu Eemsmond vierde het dorp drie dagen feest. Als startschot opende burgemeester Marijke van Beek donderdag het monument ter nagedachtenis van de kerstvloed in 1717 aan de vijver ‘het kolkje’ in de Prinses Irenestraat. ’s Avonds was er een lezing van Piet Nienhuis over de Kersvloed in de Mariakerk.

Vrijdagavond stonden er drie bands op het podium op het behoorlijk drukke en gezellig verlichte Johan van Veen plein.