Danara Stoppels tweede op NK meerkamp

HOLWIERDE - Atlete Danara Stoppels uit Holwierde is afgelopen weekend tweede geworden op het NK meerkamp

Onder zeer natte en koude omstandigheden streden de 36 beste meerkampatletes van 14 en 15 jaar van Nederland om de winst bij de nationale meerkampen in Zoetermeer.

Danara begon het weekend goed met een persoonlijk record op de 80m horden. Het hoogspringen ging gezien de weersomstandigheden redelijk en zoals het een werpster als Danara betaamt, stootte ze de kogel het verste van alle deelnemers. Het laatste onderdeel op de zaterdag, de 150m sprint, leverde ook een persoonlijk record op.

Op zondag gingen de meiden verder met verspringen. Hier leverde Danara met 5.22m een stabiele prestatie. Op het onderdeel waar Danara punten kon pakken ten opzichte van haar concurrenten, het speerwerpen, liep het totaal niet. Met ‘slechts’ 37m kon ze geen marge opbouwen voor de afsluitende 600m. Danara zette nog wel alles op alles en startte de 600m zeer snel, maar ze kon niet iedereen achter zich houden. Met 4376 punten kwam ze een kleine 60 punten te kort voor de eerste plaats. Maar zeker voor iemand die de werponderdelen als specialiteit heeft is een tweede plaats supergoed omdat de spring- en looponderdelen hoger gewaardeerd worden in de puntentelling.