’s Heeren Loo Opmaat start crowdfunding cradle voor contact met dementerenden

BEDUM - ’s Heeren Loo Opmaat in Bedum is gestart met een crowdfundingsactie voor de aanschaf van een zeer innovatief zorginstrument voor haar cliënten: de CRDL (cradle).

De CRDL (cradle) is een soort instrument dat aanraking omzet in geluid of muziek. „Het is voor ons een hele goede manier om contact te kunnen maken met onze dementerende cliënten,”vertelt Helma Wiersema, manager zorg. „De CRDL zorgt voor verbondenheid en begrip, waardoor de wereld weer een stukje veiliger voelt voor onze cliënten.”

Het is heel erg moeilijk om contact te krijgen met iemand met dementie die in zijn of haar eigen wereld leeft. Dit is vaak heel pijnlijk voor de familie en zorgverleners. De CRDL maakt het echter mogelijk om weer contact te krijgen. Als twee personen het instrument aanraken, zorgt dit voor geluid en daardoor voor een connectie tussen die personen.

De CRDL kost €4.779,50. ’s Heeren Loo doneert de helft op voorwaarde dat de locatie in Bedum zelf de andere helft ophaalt. Via platform ‘Geef om Zorg’ is daarom een crowdfundingsactie gestart.

De bewoners en begeleiding gaan de komende maanden via diverse acties zelf geld inzamelen. Zo bakken en verkopen ze kniepertjes, schrijven ze sponsoren en fondsen aan en demonstreren ze de CRDL aan familie en andere belangstellenden. Ook kan er rechtstreeks gedoneerd worden op de crowdfundingspagina https://geefomzorg.nl/nl/projects/crdl.