Dennie Jager in RTL4 programma

WAGENBORGEN - Dennie Jager (23) uit Wagenborgen in Groningen blikt terug, maar ook vooral vooruit; op zijn leven met een dwarslaesie in het nieuwe RTL4 progamma This Time Next Year.

In de uitzending komen deelnemers, die bij presentatrice Wendy van Dijk aangeven, wat zij binnen een jaar willen bereiken. Nadat ze hun doel hebben uitgesproken, lopen ze weg via de This Time deur in de studio.Enkele seconden later, komt de kandidaat via de Next Year-deur weer de studio in. Voor de kijker zijn er enkele seconde verstreken, in werkelijkheid is er een jaar voorbij.

Zich neerleggen bij het feit dat hij nooit meer kan lopen doet Dennie niet. Nadat hij 2,5 jaar geleden een eenzijdig brommerongeluk kreeg, waarbij hij met zijn rug tegen een elektriciteitskastje kwam, kon hij niet meer lopen door een dwarslaesie.

Hij stelt zichzelf het onwaarschijnlijke doel: ooit weer lopen! Daarom richtte hij met familie en vrienden de Stichting Walk On op, met als motto: Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen! De stichting heeft onlangs een exoskelet kunnen aanschaffen, die dat daadwerkelijk mogelijk maakt.