met oldtimers en mascotte Donar

SIDDEBUREN - Diverse Sibboerster verenigingen zorgen ervoor dat de Licht- en Klankweek weer wordt afgesloten met de Klank- en Demodag.

Het eerste lustrum vindt plaats in de tent en op het festivalterrein achter Bakkerij Prins. De Historische Fietsgroep Noord stelt haar fietsen ten toon op het voorterrein van het Ufkenshuis waar ook shantykoren optreden. De in klederdracht gestken fietsers zijn ook op diverse andere plaatsen in en rond Siddeburen te bewonderen

Ook de oldtimerauto’s zijn weer van de partij. Na een toertocht door de regio zijn ze te bekijken in het centrum van het dorp en in de afsluitende rondgang vanaf 17:00 uur zullen zij, naast de oude fietsen, muziekvereniging Concordia, verenigingen en bedrijfsauto’s ook nog rijdend te zien zijn.

Ook op het bedrijfsterrein van Jos Vermue zijn er vanaf 12.00 uur oldtimers te bezichtigen, waaronder oude legervoertuigen, een oude brandweer ladderwagen en 2 VW T2 busjes.

In en rond de feesttent zijn de hele middag vanaf 13:30 uur demonstraties te zien van diverse Sibboerster verenigingen: MBVO (meer bewegen voor ouderen), tennisvereniging Siddeburen en de Siddebuurster Sport Vereniging komen met turnen, powergym en kidsdance.

Voetbalvereniging Siddeburen en volleybalvereniging SIVOC ’93 maken gebruik van een ‘zandbak’ voor hun demo’s beachvoetbal en –volleybal. Voor de Klank is er deze keer gekozen voor folk- en shantymuziek. De koren Opwierde II, de Raaitvinken en Westerstörm gaan optredens verzorgen in de feesttent en in het Ufkenshuis.

Rond 15:00 uur is er ‘biezunder bezuik’ van mascotte Thunder van basketbalclub Donar dat het beste jaar in de geschiedenis beleefde.

De dag wordt om 17.00 dus afgesloten met een rondgang door Siddeburen en aansluitend zal Martin Zemering vanaf 17:30 een optreden verzorgen in de tent.

De doorgaande weg vanaf de Hoofdweg tot aan de Reint Dijkemastraat is tijdens de duur van deze Klank en Demodag afgesloten. Het Ufkenshuis is vanaf de ingang Eideweg te bereiken.