5000 Wandelaars genieten vanTocht om de Noord

LOPPERSUM - 5000 Wandelaars hebben afgelopen weekend genoten van de twee afstanden die het wandelevenement Tocht om de Noord te bieden had.

Op beide ochtenden moesten de wandelaars zich ‘s ochtends vroeg nog warm aankleden, maar steeds rond de klok van tien kwam het zonnetje erbij en kon er weer een jasje uit. Met als kloppend hart het waterrijke dorp Winsum draaide het twee dagen om de kunstenaarsvereniging De Ploeg die dit jaar 100 jaar bestaat. De organisatie sprong erop in door op diverse plaatsen schilderijen neer te zetten, ook in het landschap, zodat de wandelaars soms op een andere manier de fraaie vergezichten meekregen.. Op elke kruising werd het landschap verbeeld door De Ploeg.

Het tweedaagse wandelfestival draait altijd om de eerste regels van het Grunnens Laid. Deze keer was dat Van Drenthe tot aan t Wad. De editie van 2019 staat in het teken van Van Lauwerszee tot Dollard tou. Bruisend hart is dan Veendam. De verwachting is dat het evenement weer binnen de kortste keren is volgeboekt.