Gratis kerstdiner 75 man in restaurant Godlinze

GODLINZE - Horeca-ondernemer en kok Roberto Santanera gaat 75 personen een kerstdiner aanbieden in zijn restaurant dell ‘Arte in Godlinze.

Santanera heeft net zijn 49ste verjaardag gevierd en is met zijn al 32 jaar bestaande bedrijf een begrip in Godlinze en de noordelijke provincies. Het restaurant floreert en Santanera wil nu zijn dankbaarheid tonen omdat de mensen hem zo goed weten te vinden. Daarom wil hij iet terug doen. „We hebben een directe manier bedacht om mensen die het het minder goed hebben iets te geven. Wij hebben het dan wel goed, maar er zijn heel veel mensen die het een stuk minder hebben.”

De gasten aan het kerstdiner kunnen door derden worden aangemeld. Dat kan via Facebook, een brief of email. ,,Mensen die een gezin kennen of iemand die in aanmerking komt om eens culinair verwend te worden, geef deze dan op. Opgeven kan tot 15 november en daarna zullen we een selectie maken. Ik verwacht dat er veel aanmeldingen zullen komen en we gaan er voor deze mensen een prachtige dag van maken. Hun situatie grijpt mij aan en dat is de reden dat ik dit organiseer. We zullen er voor hen iets moois van maken zodat ze met een goed gevoel de kerstdagen in kunnen gaan.”

Het diner is op vrijdag 21 december. Dan worden de gasten om half twee ontvangen met een welkomstcocktail, waarna het diner zal beginnen. Het feestelijke diner wordt om vijf uur afgesloten met een heerlijk kerstdessert.

Roberto Santanera wil het overigens niet bij één keer houden.,,Het is ons plan om dit jaarlijks te herhalen.”