RiniCarrousel bij afscheid creatieve juf cbs de Citer

APPINGEDAM - Op cbs de Citer was het vandaag (donderdag 4 oktober) feest. De schooldag stond geheel in het teken van juf Rini Bonthuis die afscheid nam. Ze gaat genieten van haar pensioen.

Juf Rini werd op haar laatste werkdag met een oldtimer, een Fiat 127 uit de jaren ‘70 van de vorige eeuw, van haar huis in Termunterzijl naar school gebracht. Het schoolplein was versierd met vlaggetjes en in koeienletters stond achter de ramen te lezen waar het allemaal om draaide: Juf Rini gaat met pensioen. De kinderen hadden zich al een tijdje verheugd op het feest, maar ze mochten niets vertellen over de verrassing die Rini stond te wachten.

Om haar een passend afscheid te bieden was de RiniCarrousel bedacht. De uiterst creatieve juf Rini was zo’n beetje de grondlegger van de kunstcarrousel op school, waarbij leerlingen om de zoveel tijd met kunst bezig mochten, onder leiding van steeds wisselende leerkrachten.

De klaslokalen en tafels in de aula waren allemaal omgetoverd in plekken waar workshops werden gegeven. Dat ging van naaien tot djembé spelen en van het werken met kralen tot het branden van hout. De workshops werden geleid door onderwijzers en ouders. Alle kinderen mochten er in twee rondes twee uitkiezen.