Grote olievlek in Afwateringskanaal bij Farmsum

Farmsum - In het Afwateringskanaal bij Farmsum drijft een grote olievlek. De brandweer heeft schermen in het water geplaatst, welke de vlek op zijn plek moeten houden.

Waar de olie vandaan komt, is volgens de brandweer nog niet bekend. De meetploeg van de brandweer Delfzijl is momenteel bezig met metingen van een verontreiniging in de riolering dichtbij het Afwateringskanaal. Vrijdagochtend kwam bij de gemeente de melding dat een olieachtige substantie de riolering in lekt. Vrijdag is de riolering direct afgesloten om verdere verspreiding te voorkomen. Ondanks deze maatregel blijkt de olie toch het oppervlaktewater te bereiken. In het kanaal zijn vrijdag speciale olieschermen geplaatst en de verontreiniging is deels afgezogen.

Herkomst onbekend

Alle rioolputten in de omgeving zijn inmiddels geïnspecteerd, maar tot dusverre is de herkomst van de verontreiniging onbekend. Vanmiddag vindt met een speciale camera een inspectie plaats in de riolering om te achterhalen waar de verontreiniging vandaan komt.

De verontreiniging is goed te ruiken in de omgeving. De meetploeg van de brandweer hoopt zo spoedig mogelijk te kunnen bepalen om wat voor verontreiniging het gaat.