Het Scharrelhofke bestaat 40 jaar

APPINGEDAM - Het Scharrelhofke bestaat 40 jaar. In 1978 is het bedrijf begonnen met de verkoop van eieren aan de Scharreweersterweg (nu Hogewerflaan) in Appingedam.

Dat klinkt al heel lang geleden, maar als je de oprichters van het bedrijf, Jouke en Theunis Bijma vraagt, valt dat mee. Ze weten nog goed hoe het begon met alleen eieren en wat verse kip. Omdat het heel goed liep, werd er een grotere ruimte gezocht. Dat werd de winkel naast de supermarkt aan de Foccoo Ukenalaan en later ook op Kuilsburg in Kuilsburg.

Tegenwoordig is Het Scharrelhofke een begrip in de regio met hun beide locaties op Overdiep in Appingedam en op De Wending in Delfzijl. Het assortiment is door de jaren heen fors veranderd en dat zal zich blijven ontwikkelen. Waren het vroeger vooral verse kip en kipdelen, tegenwoordig gaat het meer om de zelfgemaakte maaltijden en gegrilde producten. „Vaak kiezen mensen door tijdgebrek voor een maaltijd of een kant en klaar gegrild product bij ons,” aldus Gerard Bijma. „De klant kan bij ons zelf kiezen hoe groot een portie is. Op deze manier heb je nooit te weinig of te veel.Ook horen we vaak de opmerking: ‘wat hebben jullie veel keus’. Die looptook van de traditionele nasi en bami tot ovenschotels en stamppotjes. Over de kwaliteit hoeft de klant ook niet in te zitten, we doen regelmatig meeaan vakwedstrijden en daar zijn al verschillende producten met goud bekroond.”

De ruimgevulde toonbank nodigt uit om lekker vlees bij de maaltijd uit te kiezen en wanneer je makkelijk wilt of even snel, dan bieden de kant- en klare maaltijden uitkomst.

Helemaal uniek is de eigen worstmakerij. Hier worden heerlijke worstproducten van kip gemaakt en daarna verkocht in de winkels. „Het Scharrelhofke is één van de weinige zelf worstmakende poeliers in Nederland en daar zijn we trots op!,” zegt Geert Bijma.

Ondertussen zijn de neven Geert en Gerard al heel wat jaren het gezicht van de winkels. Ze zien uit naar de toekomst. „We hebben een fantastisch vak en zien er naar uit om de klanten te blijven voorzien van heel veel lekkers, zoals hapjes en hapjesschalen in vele soorten en maten.”

De enthousiaste ondernemers willen de komende weken samen met de klanten het jubileum vieren. „Dat doen we door middel van supermooie, maar vooral lekkere aanbiedingen,” vertellen Geert en Gerard Bijma.