Geen treinen naar Delfzijl en Eemshaven

DELFZIJL - In de periode van van 17 tot 29 oktober rijden er geen treinen van Groningen naar Delfzijl en de Eemshaven.

Dit heeft te maken met werkzaamheden aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Van woensdag 17 tot en met zondag 28 oktober rijden er Arriva-bussen tussen Groningen en Delfzijl en tussen Groningen en Eemshaven. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Naast deze bussen, rijdt lijn 65 Zoutkamp – Winsum – Groningen extra spitsritten van 17 tot en met 19 oktober.

BAM Infra voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Op het traject Groningen-Leeuwarden komt een extra sneltrein, zodat er straks twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur per richting rijden. Ook worden de treinen langer en gaan ze op enkele punten sneller rijden.

Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een Arriva-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Inchecken in deze bussen is niet mogelijk. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming.