Fairtrade en biologisch bij nieuwe winkel Marichi in Appingedam

APPINGEDAM - Sandie Hamminga en Eliza Bek zijn vorige week samen hun nieuwe winkel Marichi begonnen aan de Dijkstraat 61 in Appingedam.

Op de openingsdag was het meteen een drukte van belang, er werd met name veel thee en olie verkocht. Bij Marichi zijn alle producten fairtrade en biologisch. In de vrolijke, kleurrijke winkel zijn artikelen op het gebied van yoga, meditatietechnieken, biologische producten en veel soorten thee te vinden. Verder bevat het assortiment cadeauartikelen, handgemaakte sieraden en boeken over yoga en meditatie.

Eliza is in de winkel ook bezig met aromatherapie, waarbij er veel met essentiële oliën wordt gewerkt. De bekendste is lavendel die erg ontspannend werkt. Voor de oliën zijn veel toepassingen, bij voorbeeld op het gebied van spierontspanning en de luchtwegen. Eliza is nog bezig met een opleiding klassieke homeopathische geneesmiddelen.

Sandie en Eliza kennen elkaar al dertig jaar en hebben het er vaak over gehad om samen op het ondernemerspad te gaan. Die gelegenheid deed zich nu voor. Sandie is al twintig jaar bezig met haar naaiatelier Jalisa waarmee ze op meerdere locaties in het centrum van de Fivelstad heeft gezeten. Jalisa blijft bestaan in het achterste, aparte gedeelte van Marichi. De klanten kunnen er nog steeds terecht voor alle kledingherstel en –verstel, waarbij ook het vervangen van ritsen vaak voorkomt.

De dames denken een ideale combinatie te hebben gevonden. “We hebben het er vaak over gehad, maar nu toch echt doorgezet,” vertelt Sandie. “We blijven allebei ons eigen werk naast de winkel doen.” Eliza blijft voorlopig in deeltijd werken als verpleegkundige. “Op deze manier kunnen we rustig kijken hoe het loopt,” legt Eliza uit. “En langzamerhand kunnen we het assortiment uitbreiden. Daarbij kijken we natuurlijk goed naar waar veel vraag naar is. Dat moet zich allemaal nog ontwikkelen.”