Wia Buze bij 70-jarig bestaan Vrouwenraad ’t Zandt

‘T ZANDT - De afdeling ’t Zandt van de Vrouwenraad viert vrijdag 19 oktober haar 70-jarig jubileum.

Dit wordt gevierd met een feestavond voor alle betrokkenen. Op het programma staat een optreden van Wia Buze. Daarnaast zal de historie van de Vrouwenraad op humoristische wijze de revue passeren.

De Vrouwenraad is een onafhankelijke organisatie en bestaat uit een team van enthousiaste vrouwen die diverse activiteiten organiseren zoals toneelavonden, een dagje uit en bingo. Ook krijgen mensen van 80 jaar en ouder een bezoekje rond hun verjaardag. Dit wordt altijd bijzonder gewaardeerd.

De Vrouwenraad ontvangt geen reguliere subsidies en doet behalve bij een jubileum geen beroep op fondsen of andere subsidieverstrekkers. Jaarlijks wordt een huis-aan-huis collecte gehouden waaruit de activiteiten worden betaald.

In 1948 heeft een groep dames onder leiding van burgemeestersvrouw, mw. A. Teenstra-de Boer, de afdeling ’t Zandt van de Vrouwelijke Hulp Verlening opgericht. Hieruit is later de Vrouwenraad ontstaan. Het doel is vrouwen te mobiliseren uit alle maatschappelijke groeperingen en vrouwengroeperingen en verenigingen om gezamenlijk vrijwillige acties te verrichten ten behoeve van de gemeenschap.

Oud-bestuursleden kunnen zich nog opgeven voor de feestavond, via Anneke Switters, tel. 0596-582028 of info@swiba.nl.

Het jubileum wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Loket Leefbaarheid, SNS Fonds Eemsmond, Groningen Seaports en de NAM.